Geleneksel hale getirilmiş olan ' spor girişimcilerimizle buluşuyoruz' etkinliğinin 3.sü düzenlendi. Etkinliğe konuk olan Düzce Üniversitesi mezunu girişimciler başarı hikayelerini anlattı.
Dr. Öğr. Üyesi Ömer SİVRİKAYA konuşmaya şu sözleriyle başladı: 'Spor girişimcilerimizle buluşuyoruz' 3. etkinliğini düzenlemiş bulunmaktayız, her etkinlikte formatımızı daha genişletmeye çalışıyoruz. Bugün ise 3 girişim 5 girişimci ile birlikteyiz. Seneye çok daha farklı bir formatta devam edeceğiz, bu senenin son etkinliğine katıldığınız için teşekkür ediyorum. Diyerek sahneye başarı hikayelerini anlatmak üzere Sümeyye Cebel Değirmenci ve Gani Değirmenci’yi kürsüye buyurdu.
ÇALIŞMAKTAN GOCUNUYORSANIZ HİÇBİR ŞEY BAŞARAMAZSINIZ
Sümeyye Cebel Değirmenci ilk önce seyircilere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı.
CEBEL DEĞİRMENCİ: Okul ve spor hayatım biraz karmaşık geçti o yüzden kısa bir şekilde size anlatmaya çalışacağım. Antrenörüm bana senin kesinlikle okuman gerekiyor yoksa spor hayatını bitireceğim senin için okul daha önemli dedi ve beni koleje yazdırdı. Orada kolej adına dövüştüm. Öğretmen olmak istediğim için Bitlis Eren Üniversitesi'ne gittim. Orada 1. yılımı bitirdikten sonra Düzce Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptım. Sporculuğumdan bahsedecek olursam 7 yaşında tekvandoya başladım, 5 yıl tekvando yaptım, uluslararası derecelerim var.5 yılın ardından boks branşına yöneldim, yetenekli bir sporcuydum ilk yılımda şampiyonluklar yaşadım. 7-8 Sene milli takımda bulundum. Şu an ise eşimle beraber işletmemizi açtık diyerek sözü eşine bıraktı.
Konuşmaya devan eden Gani DEĞİRMENCİ: İlk olarak spor geçmişimden bahsedecek olursam ben spora atletizm ile başladım sonrasında ise kriket milli takımına kolay girileceğini söylediler ve krikete yöneldim. Türkiye 3.lüğü ile üniversiteye girme şansım oldu, orada da uzmanlığımı tenis üzerine aldım. Mezun olduğum yıl pandemiye denk geldiği için spor salonları kapalıydı ben de çocukluk arkadaşımın tenis kortu vardı orada çalışmaya başladım. Bu süreç içerisinde eşimle nişanlandığımız için garanti bir iş istiyorduk. Tenis kortunda boks dersi ilanı verdik ve 2 müşterisi oldu. Ben hep daha çok kazanmak istedim bu yüzden kendi işletmemizi kurma fikrini eşime sundum. Bu fikre ikimizde sıcak baktık, bir gün kafede otururken bir tane ev gözümüze çarptı. Her ne kadar bütçemizi aşsa da biz kendimize güvenerek bu yola çıktık. Zamanla umduğumuz gibi de oldu. Tuttuğumuz dükkân 4 katlı bir binaydı ilk burada yerimizi açtık ve ben aynı zamanda tenis derslerine de devam ettim. Dükkanımızda yarı kendi yarı da ödünç aldığımız malzemeler vardı. Eşim milli boksör olduğu için bu iş üzerine açtık, bana da birkaç ders verdi ben de madem bu işi yapacağız antrenörlük belgemi alayım dedim. Eşimden öğrendiğim kadarıyla ben de ders vermeye başladım. Gelirimiz arttıkça spor salonu için harcamalar yaptık. Her ne kadar istemesek de köpeğimizi ücretli sahiplendirdik bu parayla da 2.kat için malzeme aldık. Sonrasında ise sosyal medya işine girdik bu şekilde de reklam verdik. Düğün yaptık pandemi nedeniyle çok fazla takımız olmadı ,olanıyla da reformer pilates aleti aldık. Diyen çift nerde çalışıyor oluyorsanız olun size hayat içerisinde size çok şey katıyor direk konuşmalarına son verdiler.
İNAÇSIZLIKLAR ONU DAHA ÇOK GÜÇLENDİRDİ
Başarı hikayesini anlatmak üzere 2. olarak Melih GÜLTEKİN kürsüde yerini aldı. Doğma büyüme Düzceli olan Gültekin hem okul hayatının hem de iş hayatının Düzce'de başladığını söyledi.2011 yılında Düzce' doğa spor kulübünde sporcu olarak başladım. İlk spor salonumla bağımı koparamadığım için hem de hocaya destek olmak için ücretsiz dersler vermeye başladım. Oradaki hocam bana ortaklık teklifinde bulundu. 3 ay sonra ise salonu ablamın yardımıyla devir aldık. Hem konum itibariyle hem de bizim salonu genişletme isteğimizle beraber salonu merkeze taşıdık. Çok fazla imkân yoktu gerek çevre gerek üyeler sayesinde salonu elden geçirdik. Salona ring kurmak istedik bir şirketle konuştuğumuzda bütçemize fazla geldi sonrasında yaptığımız bir araştırma ile daha az maliyete getirdik. Kendi el emeğimizle kum torbaları yaptık. Düzce'deki açıkları aramaya başladık ve ilk özel dersleri biz vermeye başladık. İlk etapta salona pilates ve zumba dahil etmeye çalıştık ama verim alamadık.
Devamında ise Düzce'ye daha önce gelmeyen cross fit eğitimi vermeye başladık. Ben kick boks ve boks branşlarında sporculuğuma başladım ve amacım kendim gibi milli sporcular çıkartmaya yönelik antrenmanlar hazırladık. Bu yüzden grup antrenmanlarını bırakacak bireysele daha çok yöneldik. Salon için çok fazla sponsor ve reklam teklifi aldık. Fitness’a yönelik de salonda yer verdik. Neşe Ceylan Zengin A milli takım basketbol takımının diyetisyenine çalışmaya başladık. Bu hem bizim için hem de üyeler için çok iyi oldu iyi sonuçlar aldık. Devamında fizyoterapist ile çalışmaya başladık. İnsanların bize olan inançsızlığı bizi düşürmek yerine daha çok hedeflerimize bağladı. Bizim bu hedeflerimiz hiç bitmedi her geçen zamanda daha iyisi için kafa yoruyoruz dedi ve kısaca önümüzdeki yıllarda kısaca projesinden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.
HER ÇOCUĞUN FARKEDİLMEYE İHTİYACI VAR DİYEREK FARKINDALIK YARATTILAR
Son olarak hikayelerini anlatmak üzere Beyzanur Çalık ve Ogün Ucaroğlu kürsüde yerini aldı. Konuşmaya ilk olarak Ogün Ucaroğlu başladı.
UCAROĞLU: Üniversiteye Çorum’da başladım daha 2.dönemin başında pandemiye yakalandık. Bende genel olarak bir işe atılma isteği vardı ama Çorum’da kendimi ve şartları yeterli görmediğim için orada kalmak istemedim. Düzce'deki hocamın havuz işletmesi vardı buraya gel burada çalışırsın dedi bende Düzce'ye geçiş yaptım. Pandemi bittiğinde okul başladı zaten başlamasıyla beraber yüzme antrenörlüğüne başladım. Sonrasında sözü alan Beyzanur Çalık konuşmaya devam etmek üzere sözlerine başladı.
ÇALIK: Ortaokul son sınıfta kano branşıyla spora başladım, lise son sınıfa geldiğimde sakatlık yaşadım ve sporu bırakmak zorunda kaldım. Sonrasında üniversiteye hazırlandım Samsun'u kazandım ama ailemden uzak kalmadığım için kaydımı sildirdim. Sonraki yılda antrenörüm benden habersiz Düzce' ye evraklarımı göndermişti bende ailem besyo okumamı istemediği için habersiz kayıt yaptırdım sonrasında söyledim. Üniversite ilk yılım pandemiyle geçti, 2.yılımda ise Ogün’le tanıştık ve çalıştığı yerde bayan antrenör aradığını söyledi benim de 3 aylık bir staj dönemim oldu orada. Devamında işi sevdiğim için belgelerimi almaya başladım. Ogün’le beraber bu işi kendimiz neden yapmıyoruz diyerek Akçakoca’da havuzla görüştük orada bir süre çalıştık sonrasında ayrılma kararı aldık. Bir kreşte çalışan hocamız bize ders vermemiz için teklif sundu orada demo dersler vermeye başladık. Yaptığımız işi görünce grup derslerine de geçiş yaptık. Sonrasında ise bir epilasyon merkezinin havuzunu kiraladık burada ders vermeye başladık. Ogün hocamla beraber dükkân arayışındaydık ve bir dükkân şans eseri karşımıza çıktı hoşumuza gitti bizde dükkânı tuttuk. Sonrasında dükkânın bir hazırlık aşaması oldu. Kendi reklamlarımızı yaptık, derslerimize başladık.
Haber: Sıla Burgucu